Ako sa starať o opálenú pokožku v lete

Ako sa starať o opálenú pokožku v lete

Leto je obdobím, kedy naša pokožka dostáva najväčšiu dávku slnečných lúčov. Opálená pokožka síce vyzerá krásne, no potrebuje špeciálnu starostlivosť, aby zostala zdravá, hydratovaná a žiarivá. 

Ako sa starať o opálenú pokožku, aby čo najdlhšie zostala krásna a opálenie vydržalo?

Hydratácia je kľúčová

Slnečné lúče našu pokožku môžu výrazne vysušiť. Preto je dôležité udržiavať ju hydratovanú nielen zvonku, ale aj zvnútra. Pi dostatok vody a používaj hydratačné prípravky po každom sprchovaní. 

Pre nás sú na opálenú pokožku telové oleje lepšou voľbou ako telové krémy. Tu sú dôvody prečo:

  • Oleje dokážu preniknúť hlbšie do pokožky a poskytnúť jej intenzívnu hydratáciu. Krémy často zostávajú na povrchu pokožky a môžu zanechávať mastný film. 
  • Obsahujú len prírodné zložky, čo znižuje riziko podráždenia. 
  • Oleje sú koncentrovanejšie a obsahujú viac prospešných látok na mililitrer produktu v porovnaní s krémami, ktoré sú často riedené vodou.
  • Oleje vytvárajú na pokožke ochrannú bariéru, ktorá pomáha udržiavať vlhkosť a chráni pokožku pred ďalším vysušením a poškodením. 

Zmes olejov - marhuľový, mandľový, konopný, kokosový a skvalán - v našich telových olejoch nielen hydratujú, ale pokožku aj vyživujú.

 

Marhuľový olej je bohatý na vitamíny A a E, ktoré sú nevyhnutné pre zdravie pokožky. Tento ľahký olej sa rýchlo vstrebáva a pomáha regenerovať pokožku poškodenú slnkom. 

Mandľový olej obsahuje vysoké množstvo vitamínu E, ktorý pomáha udržiavať pokožku hydratovanú a elastickú. Je tiež skvelý na upokojenie pokožky podráždenej slnečným žiarením.

Konopný olej obsahuje omega-3 a omega-6 mastné kyseliny, ktoré sú dôležité pre obnovu pokožky. Tento olej je mimoriadne účinný pri zmierňovaní zápalov a podráždení, čo je opäť ideálne pre opálenú pokožku. 

Kokosový olej má schopnosť hlboko hydratovať pokožku. Okrem toho má aj antibakteriálne a protizápalové vlastnosti, čo je obzvlášť užitočné pre pokožku vystavenú slnečnému žiareniu. 

Skvalan je prirodzený antioxidant, ktorý pomáha chrániť pokožku pred voľnými radikálmi a poškodením spôsobeným UV žiarením. Skvalan je ideálny na udržanie mladistvého vzhľadu pokožky a jej pružnosti.


Pre dosiahnutie najlepších výsledkov pri starostlivosti o opálenú pokožku je dôležité kombinovať hydratáciu s výživou. Naše telové oleje ponúkajú hlbšiu hydratáciu a vyššiu koncentráciu účinných látok, sú teda ideálnou voľbou. Kombinácia marhuľového a mandľového oleja je super pre hlbokú hydratáciu a výživu, zatiaľ čo konopný a kokosový olej poskytujú ochranu a “opravu” pokožky. Skvalan pridá extra dávku antioxidantov a hĺbkovej hydratácie.