Keep shining the world needs your light.

Shopping Cart

Your cart is empty

Continue Shopping

Ako sa starať o podložku na cvičenie

Starostlivosť o korkovú podložku nie je žiadna veda. Ukážeme ti to krok za krokom a dáme ti pár tipov, na čo si dávať pozor a čo robiť, aby tvoja podložka bola v tom najlepšom poriadku.

  • Pred prvým použitím odporúčame podložku jemne utrieť čistou vlhkou handričkou (použi iba čistú vodu), pretože sa na nej ešte môžu nachádzať zostatkové atramenty.

  • Ako a čím ju čistiť? Tento bod nepreskakuj, ak chceš používať podložku aj vonku. Ideálne je podložku vyčistiť ručne mokrou handričkou a použiť iba čistú vodu, prípadne veľmi malé množstvo bio čistiaceho prostriedku.
  • Základné pravidlo je rolovať podložku vždy korkom von. Tým predídeš popukaniu a nepekným ryhám, ktoré sa na podložke môžu vytvoriť, keď ju nebudeš rolovať správne. A aj vďaka tomuto spôsobu rolovania ti môže podložka viac skrášlovať priestor, ako keby bola zmotaná čiernou stranou von.

 

  • Ak chceš, aby podložka krásne voňala a nešmýkala sa ti ani na začiatku praxe, keď ešte tvoje telo nie je rozohriate, môžeš použiť jeden z našich refresh sprejov.

     

    Pri nadmernom potení, zamokrení nechaj podložku najskôr vysušiť a až potom ju zroluj. Skladuj ju v tieni uloženú tak, aby nebola vystavená dlhodobému slnečnému žiareniu. 

    A najzásadnejšie pravidlo. Hlavne ju nezabudni používať s láskou, vďaka tomu ti vydrží ako nová naozaj dlho. 🙂