Keep shining the world needs your light.

Shopping Cart

Your cart is empty

Continue Shopping

Selfcare žurnál so Soňou Makranskou

Vitaj v našom Selfcare žurnáli. Inšpiruj sa, oddýchni si, nájdi nove rituály a objav nové cesty sebalásky. Ako sa to celé začalo a prečo sme odštartovali náš selfcare žurnál? Dočítaš sa tu.

Soňa Makranská, je žena, ktorú len tak ľahko neprehliadnete. Nielen vďaka tomu, že má stále úsmev na perách, ale aj vďaka je modrým vlasom, ktoré sú ako z rozprávky o morskej panne. Miluje farby na sebe, ale aj na tanieri. Je skvelou vegánskou kuchárkou a majiteľkou vegánskeho bistra Simply vegan v Prievidzi. Okrem varenia je to aj cestovateľská duša, ktorá rada objavuje nové miesta. Mnohí ju poznáte pod prezývkou Sova.

Sona Soouly

 

Môj obľúbený ranný rituál je mať každý deň presne podľa seba a dopriať si to, čo moje telo a duša potrebuje. Kvalitný a dostatočne dlhý spánok, pohyb, práca, ktorú milujem, dopriať telu vyváženú pestrú vegánsku stravu, vypiť veľa vody, chvíľky pri matchi, keď mám čas len tak nerobiť nič, alebo naopak kontrast - mať celý deň nabitý zmysluplný program. Môj najobľúbenejší rituál je ten, ktorý si vedome s láskou vyberiem. Lebo na mojich dňom milujem práve to, že všetko, čo robím či tvorím, som si vybral ja. A to je moja obľúbená mantra. Stačí robiť len to, čo chceš a čo vieš robiť najlepšie. Ostatné netreba. :)

Večery rada trávim s knižkou, pri dobrom filme, v super spoločnosti, plánujúc ďalší deň alebo len tak v posteli, lebo spánok je pre mňa veľká odmena po celom dni.

Starostlivosť o seba a sebaláska sú pre mňa alfou amegou môjho bytia, pretože kto mi má dopriať, keď nie ja sama? Preto často vyslovujem “zaslúžim si, lebo som super “ a doprajem si všetkého dostatok, občas až bohémsky a vo veľkom. Život máme predsa len jeden, no nie? Kedy bude vhodnejší čas byť na seba dobrá a láskavá, ako práve teraz? :)

Môj najobľúbenejší hýčkací rituál, ktorý si doprajem, je povedať ľuďom nie a zvoliť si tým seba na prvé miesto. Svoje potreby, svoju rutinu, vďaka ktorej tu potom môžem byť pre celý svet. Lebo len keď ja som spokojná, môžem tú spokojnosť rozdávať okolo seba. 

Starostlivosť o seba nie je pre mňa iba kozmetika, ale aj všetko čo kultivuje ducha a telo. Cvičenie, vzdelávanie sa, neustále bádať po tom, kto vlastne som a na akých princípoch stojí moja osobnosť. Je fajn si tieto hodnoty pripomínať denne, lebo vo chvíľach, keď ich budete potrebovať, máte na čom stavať. 

Momentálne moja duša túži po slnečnom počasí, jarných kvetoch, dlhých dňoch. Vlastne po všetkom, čo žijem denne a na konci dňa som za to vďačná.  

Bez výčitiek si vždy doprajem dobré jedlo. Palivo pre telo a dušu, ktoré má v sebe viac ako len nutričné hodnoty. 

Motto, ktorým sa v živote riadim je kašli na to, ako vyzeráš. Si dosť, aj keď si to práve možno nemyslíš. Preto fuck it! Aj tak všetci raz zomrieme a nikto si nebude pamätať, či si mala o 5 kg viac alebo menej. Užívaj si život, máš len jeden. Čo by za to niektorí ľudia dali, aby mali čo i len jeden deň v živote navyše. 

Najspokojnejšia a najvyrovnanejšia som, keď plávam s prúdom vo svojej flow a všetko sa deje tak akosi samo. Vtedy viem, že som v správny čas na správnom mieste a jediné na čo sa zmôžem je vďačnosť.

V uponáhľaných dňoch najradšej spomalím prechádzkou lesom. Neexistuje nič liečivejšie, čo vám vypne hlavu od zhonu a naladí vás na seba. Odporúčam, 10/10.

Pohladenie pre moje telo aj dušu je komunita ľudí, ktorých mám v živote. Lebo sú sčasti odrazom mňa samej, no pritom mi ponúkajú nové pohľady na život. Nie je nič cennejšie ako ľudský kontakt, spolupatričnosť a blízkosť. Je to niečo, čo si vytváraš sám, preto dobre vyberaj. 

Ktorý zo Soouly produktov sa stal súčasťou tvojim rituálov a prečo.. Jednoznačne vôňa Iris. Je v nej niečo éterické, čo dotvára môj celok a vibe a ja sa jej nemôžem nabažiť. Iris by malo byť moje druhé meno, hehe.

Sona Soouly