Keep shining the world needs your light.

Shopping Cart

Your cart is empty

Continue Shopping

Ako vybrať prírodnu kozmetiku?

Vo svete krásy a starostlivosti o pokožku vidíme stále viac ľudí nachádza cestu k prírodnej kozmetike, pretože chcú minimalizovať používanie produktov, ktoré obsahujú množstvo syntetických a potenciálne škodlivých zložiek. Telo cez kožu dokáže absorbovať takmer všetko. Látky, ktoré nanášame na pokožku, prechádzajú našim krvným obehom až k orgánom. Preto je dôležité byť informovaný a čítať zloženie kozmetických produktov.

Niekedy je ale veľmi jednoduché stratiť sa v tomto kozmetickom svete. Veľakrát nevieme, čo názvy v zložení produktov znamenajú a nevieme či sú zložky bezpečné alebo nie. Preto máme pre teba pomôcku, ktorú používame aj my, ak si nie sme isté, či je daná kozmetika pre nás okej. Skús aplikáciu INCI BEAUTY. Vieš v nej skenovať QR kód alebo vyhľadať produkt manuálne. Aplikácia ti pomôže najmä pri veľkých značkách, menšie značky ako Soouly tam nenájdeš. Ukáže ti, ktoré zložky sú okej (zelená a žltá) a ktoré sú škodlivé (oranžova a červená).

V kozmetike môžeš tiež nájsť aj prítomnosť mikroplastov, pretože je to lacnejšia alternatíva zložiek. Tie si môžeš skontrolovať pomocou aplikácie BEAT THE MICROBEAT, ktorá ti povie či výrobok obsahuje čiastočky plastov. Mikroplasty nájdeš často napríklad v produktoch na opaľovanie.

Nižšie sme spísali pár hlavných benefitov prírodnej kozmetiky:

  1. Žiadne tvrdé chemikálie: Konvenčná kozmetika často obsahuje chemikálie, ako sú parabény, sulfáty a ftaláty, ktoré môžu spôsobovať podráždenie pokožky a iné nežiaduce reakcie. Prírodná kozmetika je formulovaná s prírodnými zložkami, ktoré sú šetrnejšie k pokožke.
  2. Menšie riziko alergií: Syntetické zložky v bežných kozmetických výrobkoch môžu spôsobovať alergie a podráždenie pokožky. Prírodná kozmetika obsahuje menej alergénov, čo znižuje riziko nežiaducich reakcií.
  3. "Prírodné" výhody: Prírodná kozmetika obsahuje prírodné oleje, výťažky a éterické oleje, ktoré môžu mať ďalšie výhody pre tvoju pokožku. Napríklad, kokosový olej je známy pre svoje hydratačné vlastnosti, zatiaľ čo sulfáty našu pokožku dráždia a vysušujú.

Konvenčná kozmetika často obsahuje zložky, ktoré môžu mať negatívny vplyv na našu pokožku a celkové zdravie. Parabény, ftaláty, sulfáty, umelé farbivá, ťažké kovy - to všetko môže byť škodlivé. Preto pre mnohých z nás predstavuje prechod na prírodnú kozmetiku zmysel. Naše telo si zaslúži to najlepšie, a prírodné zložky sú to najlepšie, čo mu môžeme poskytnúť.

Začni svoju cestu k zdraviu a kráse s prírodnými produktmi. Tvoja krása je jedinečná, vyber si aj jedinečnú kozmetiku. Pozri sa na naše telové oleje alebo parfémy a vyber si zloženie, ktoré pohladí tvoje telo aj dušu. :)